Изгаряне на мазнини със секс!

Най-приятният начин за изгаряне на калории е чрез секс. Забравете за часове тренировки и диети, правете секс възможно най-често и възможно най-дълго и фигурата ви винаги ще бъде във форма!

Как работи изгарянето на калории по време на полов акт?

По тази тема са направени много изследвания, много учени са прекарали години в изследване на този въпрос. В резултат на това те се съгласиха само за едно, че сексът има положителен ефект върху благосъстоянието и изгаря излишните мазнини, но според различни проучвания резултатите са много различни. Калориите по време на секс се изгарят активно, ако сте активни и поемете инициативата в леглото.

Средният брой изгорени калории е 100-150 kcal на 1 полов акт с продължителност 15 минути. Доказано е също, че една страстна целувка може да увеличи броя на изгорените калории с 5-10 на 1 минута целуване. Секс калориите се изгарят незабелязано, докато се забавлявате, съгласете се – това е двойна полза!

Как помага любовната игра?

Важен момент в изгарянето на калории е любовната игра. Учени от Италия са изчислили, че за 1 минута ласки се изгарят 2 калории, тоест ако любовната игра продължи 10 минути, това ще се равнява на сутрешно 5-минутно бягане. Прелюдиите могат да включват и масаж. Масажирайки тялото на партньора си, можете да изгорите до 50 kcal за 30 минути.

Еротичните танци преди секс ще ви помогнат да отслабнете. Един стриптийз за 15 минути изгаря 50 до 80 калории и ги добавете към тези, които изгаряте по време на секс. Съгласете се, резултатът не е лош.

Ако включите и активна игра със секс играчки, гарантирано можете да горите по 100-150 калории само по време на любовната игра. Можете да намерите такива в близкия секс шоп.

Оргазмът също гори калории

Сексът гори още повече калории ако стигнете до оргазъм. При жените оргазмът отнема 60-80 калории, при мъжете до 100 kcal. И така, колкото повече оргазми получавате, толкова повече калории изгаряте.

Още един факт за любовната игра преди секс. Колкото по-ярка и по-страстна е любовната игра, толкова по-голямо е желанието и вълнението и следователно пулсът се ускорява два пъти, а понякога и три пъти (до 160 удара в минута). Колкото повече ускорявате пулса, толкова по-бързо се изгарят калориите.

ТОП 3 пози за горене на излишните калории

Струва си да обсъдим позите, които са най-благоприятни за изгаряне на калории:

  • Жена ездач. Когато жената е отгоре на съпруга си, коремните мускули, мускулите на бедрата и мускулите на раменния пояс работят. Именно в това положение се изгарят максималният брой калории.
  • Изправени, жената е с гръб към мъжа. При жените работят мускулите на гърба, а при мъжете мускулите на краката и корема тази поза е на второ място.
  • Кучешката. Мускулите на ръцете и гърба работят при жените, а мускулите на бедрата и корема при мъжете.

Не забравяйте, че мъжете горят повече калории по време на секс от жените. Те тежат повече и разходът на енергия е по-висок. Обикновено те са и по-активната страна.