Какви витамини е добре да приемате цялото семейство?

Приемането на витамини може да окаже изключително важно в някои ситуации. Разбира се, здравословното и балансирано хранене е в основата на доброто здраве, както за вас, така и за цялото ви семейство. В днешната статия ще ви представим витамини и минерали, които е добре да приемате, както и ще ви запознаем с техните характеристики.

Приемане на витамин D

Има множество витамини и минерали за деца и възрастни, които са ефективни, разнообразни и оказващи страхотно влияние върху организма. Един от тях е и витамин D. Той се приема като превантивна мярка срещу рак, диабет, сърдечно-съдови проблеми, дори такива със зрението и спомага да добрата абсорбция на калции.

Един от най-добрите начини да си го набавите е от пряката слънчева светлина. За съжаление, голяма част от цялото човечество има дефицит на този витамин и повечето хора го приемат на капки или таблетки. Особено през зимата, децата се нуждаят от добавка витамин D. Не забравяйте, че обикновено и през лятото нанасяме върху кожата на децата си слънцезащитни продукти, които до голяма степен ограничават проникването и усвояването на този важен витамин.

Омега – 3 мастни киселини и фибри

Изключителното им влияние върху мозъчната дейност и куп други качества ги правят едни от най-предпочитаните добавки, които може да закупите от онлайн аптеката. Разбира се, може да си ги набавите и от различните видове ядки, риба и морски дарове, но количеството е изключително малко. Затова ви препоръчваме да се насочите към добавки, които да са допълнение към балансираното ви хранене.

Фибрите са друг важен елемент от храненето, който децата често пропускат. Според проучвания, около 50 на 100 деца не приемат достатъчно фибри, което може силно да повлияе на целия им организъм. Обикновено най-често се срещат проблеми със стомаха и нередовното изхождане. Опитайте се да включвате в менюто на децата ви повече плодове, зеленчуци, а вода нека се консумира ежедневно и в правилните количества.

Витамин A, B, C

Едни от най-разпространението витамини, които може да намерите на пазара. Не случайно това е така, защото те са изключително важни за развитието на детското тяло и поддържането на организма на възрастния. Витамин А е по-известен и като витамин важен за растежа и развитието. Той заздравява кожата, очите, костите, както възстановява тъканите. Може да го набавите и като консумирате повече мляко, сирене, яйца и зеленчуци с жълто-оранжев цвят.

Витамин B комплекс спомага за здравите мускули, кожата и съединителната тъкан. Може да забележите повече енергия и влияе положително върху нервната система. Залагайте на повече храни като боб, соя, месо, ядки и сирене, за да може и по естествен начин да си набавяте от този важен витамин.

Витамин C е в основата на здравата и силна имунна система. Не случайно той е витамин, който често се препоръчва през периодите на грипове и вируси. Избирайте храни като броколи, цитрусови плодове, както и зеленолистни зеленчуци, с които да обогатите менюто си.

Калцият и желязото са последните в нашия списък, но това далеч не изключва останалите важни витамини, които трябва да приема цялото ви семейство. Калцият ще ви помогне за здрави кости, а желязото за здравите червени кръвни телца и менструацията. Препоръчваме ви да си направите нужните изследвания, с които да вземете най-правилното решение за приемане на добавки, витамини, минерали и ензими.