Характеристики на вегетарианския начин на живот

Знаете ли, нещо повече за вегетарианския начин на живот?

Да, така е! Това е животът, а не само начинът на хранене. Да си вегетарианец означава не само да не ядеш животни, но и да си против убиването им, по каквато и да е причина. Това е избор на всеки. Принудата не е най-добрият начин за постигане на успех.

• Растителни протеини

Когато избирате веган диета, трябва да сте готови да консумирате много растителни протеини поради липсата на животински протеини.

• Млечни продукти

В зависимост от позицията, някои хора вегани не ядат млечни продукти, не само месо и яйца. Въпреки че животните не страдат, когато се отделя от тях млякото.

• Витамини и макронутриенти

Освен протеини, в организма не попадат и други много полезни вещества. Такива са главно желязо и калций. Ето, защо е важно те да се приемат под формата на хранителни добавки.

• Дрехи и обувки

Тъжно е, но е факт, че животните се убиват и само за да се „изфукаме, пред другите“, какви естествени дрехи, обувки и аксесоари имаме. И все пак трябва да помним, че търсенето увеличава количеството на продуктите.

• Любов към животните

Уви, не всеки оценява живота на по-малките ни братя и това вероятно се превърна в проблем с появата на първите вегетарианци.

• Поздрави от миналото

Трудно е да се спори, ловът и производството на храна са в нашите гени. Но едва сега е 21-ви век и е време да успокоите малко вътрешния си глад.

• Необходимостта и бременните жени

Когато става въпрос за раждане на бебе, вегетарианството не е много добра алтернатива. Развиващият се организъм изисква силата, която бъдещата майка трябва да даде.

• Необходимостта от деца

Не е редно децата да се насилват да се хранят без месо. Нека пораснат и сами да решат.

• Протести и увещания

Няма нужда да крещите на всяка стъпка и да парадирате, че другите са на неподходяща диета. По-добре е да посъветвате хората, които сами се поинтересуват от това.

• Надежда за най-доброто

Все още има надежда, че с течение на времето хората ще започнат да обръщат по-малко внимание на ситостта и повече да се грижат за животните.

Опасно ли е вегетарианството

След като е изминал дълъг път на развитие, човек си представя себе си като господар, короната, най-интелигентното творение на Господ. През цялата официална история човекът се е превърнал в противоречиво същество. Научните изследвания, технологичният прогрес, постиженията в света на науката и културата не го правят по-морален, миролюбив, толерантен, милостив и в резултат на това по-щастлив.

Ненапразно се водят войни, убийства, насилие и жестокост по целия свят. Тези явления не може с лека ръка да бъдат отхвърлени.

Вегетарианството като път към здравето

Великият Питагор е казал: „Докато хората колят животни, ще се и убиват един друг“. И така се случва. Може би на някои им се струва, че убийството на животни и убийството на хора не са свързани. И все пак, нека се замислим, какво ядем. Ясно е, че труповете на животни, преди смъртта са отровени от най-страшната отрова – страхът от смъртта. Този страх изпълва хората, отравяйки телата ни повече от пестицидите, ГМО и други химически добавки. Отравя телата и умовете ни, разрушава психиката. И ако човек е това, което яде, тогава е ясно откъде идват болести, безкрайни невротични синдроми, постоянна умора и корави сърца.

Кой има полза от убийството?

Лев Николаевич Толстой, Бърнард Шоу, Леонардо да Винчи и други известни личности многократно са обръщали внимание на прекомерната жестокост на човека към животните.

Всеки ден месото се консумира в огромни количества, а все по-сложни месни ястия се измислят, за да задоволят изтънчения вкус на потребителя. Задоволявайки екзотичните си вкусове, ние не мислим за ползите от тази предлагана храна.

Защо напоследък месото се превърна в най-важния хранителен елемент?

Несъмнено за някого е полезно да яде месо, без да мисли с жалост и милост към животните. Онези, които правят огромни суми в тази ужасна индустрия на убийствата, измислят истории за необходимостта от ядене на месо и тези илюзии за полезност „забиват“ в мозъците на хората по систематичен и методичен начин. Пишат се всякакви възможни доклади за вредата от вегетарианството за деца, бременни жени, юноши, мъже.

Не е ли време всички да се замислим за ползите от вегетарианството. Такива има, както за тялото, така и за психическото ни състояние? Време е да променим нагласите, които ни се налагат. Животът в хармония с природата, няма да донесе рай на земята, но несъмнено ще донесе повече радост и щастие!