Ябълкова диета

Има много интересни диети. Една от тях е ябълковата. Нищо чудно, че ябълката е плод, смятан за храна на богините. Помните ли ябълката на раздора? А, знаете ли, че ябълката може да помогне и в борбата със затлъстяването. Как става това, вижте сега с два вида диети с ябълки:

3-дневна ябълкова диета

И така, основата на 3-дневната ябълкова диета е да ядете по една ябълка, преди всяко основно хранене. Това е важно, за да може ябълковите влакна да ви дадат усещане за ситост и да намалят апетита ви. Заедно с това, желателно е да намалите приема на въглехидрати и количеството мазнини в храната си, както и да се откажете от захарта.

По време на диетата трябва да похапвате често (между 4 до 5 пъти на ден). Порциите трябва да са малки, а храните здравословни, с ниско съдържание на калории. Във всяко хранене трябва да има протеини.

За да не изпитвате глад, в допълнение към основните хранения трябва да ядете различни плодове или зеленчуци поне 6 пъти на ден.

В основните ястия се препоръчва използването на нискомаслена извара и кисело мляко, яйца и пилешки гърди, пуешко и постно говеждо месо. А също и кафяв ориз, сьомга, морски дарове, овесени ядки, броколи, салати.

Яденето на ябълки може да е в полза за намаляване нивата на холестерола. Заедно с това ябълките са богати на флавоноиди, които намаляват риска от инсулти, сърдечни заболявания и дори рак. Наличието на протеинови храни поддържа мускулния тонус. По време на диетата се препоръчват упражнения.

Единственият риск е, че оскъдната храна може да ви отегчи. След 3 дни диета мнозина няма да могат да хапват ябълки дълго време.

Идеята тук е тялото да се прочисти и да се премине към балансирана диета без специални условности и ограничения.

Дни на гладно с ябълка

Ако се чудите още, защо са важни дните на гладуване, веднага ви отговаряме. Правейки ден на гладуване, веднъж в седмицата като ден за гладуване, ние изхвърляме мазнините в повече и се освобождаваме от токсините. Така има ползи, както за красотата, така и за здравето. Дните на гладуване са най-различни, а ние ще се спрем на ябълков гладен ден.

Не трябва да говорим за плюсовете на ябълките, всички са запознати с тях. Лекарите съветват да се яде поне една ябълка на ден. Ябълките са богати на витамини Е, В2, В1, С, Р, калий, органични киселини, каротин, желязо и др. В дните на гладно е много важно да прочистим телата си. Ябълките имат високо съдържание от фибри, които правят тази работа.

Гладуването с ябълки включва:

Препоръчва се консумация на 1,5 кг ябълки за деня, които се консумират в 6 хранения. Тук може една трета или половината от тях се приготвят печени. Така количеството пектин в тях се усвоява най-добре. В дните на ябълково гладуване може да се пиете не само вода, а също така и компот, сок от ябълки и пр.

Забележка:

При хората страдащи от проблеми със стомашно-чревния тракт не е разрешено да се прилагат този тип диета.