Защо натуралните добавки са ключът към по-доброто здраве?

В днешно време, поддържането на здравословен начин на живот е трудна задача, предвид множеството изкушения, задължения, натрупаната хронична умора, прекомерния стрес и некачествени хранителни продукти. Консумацията на полезни храни може да ви помогне да подобрите състоянието на организма ви, но натуралните добавки са истинският ключ към доброто здраве.

Специалистите от онлайн магазин за натурални продукти Биотика споделят какви са ползите от тях и как те могат да подобрят състоянието на целия организъм. Запознайте се с основните нутриенти, които са необходими на всяко тяло.

Кои вещества са необходими за поддържане на добро здраве?

За да поддържате добро здравословно състояние, заедно със спазването на хранителен режим, съставен от суперхрани, като плодове, зеленчуци, животински и растителни протеини, е препоръчително да включите прием на добавки.

Причината се състои в това, че рядко хранителните продукти са достатъчен източник на полезни вещества и покриват нуждите на организма на база дневен прием. Нутриентите, които влияят на цялото тяло и подкрепят имунитета, и могат да бъдат открити в продуктите с естествен състав, са:

  • витамини – те са ключът към поддържането на добро здраве. Витамини, като A, B, C, D, E, са много важни за състоянието на очите, кожата, косата, ноктите, костите и участват в редица метаболитни процеси;
  • минерали – калций, магнезий, цинк, желязо и много други минерали имат ключова роля за поддържането на сърдечно-съдовата, опорно-двигателната и имунната система;
  • аминокиселини – имат ключова роля за мускулния строеж, защото представляват основен строителен блок на протеина и насърчават протеиновия синтез. Разграничават се на есенциални, неесенциални и полуесенциални, като важни за функционирането на тялото, са аланин, лизин, глутамин, пролин, аргинин и много други.
  • антиоксидантни – те се борят активно със свободните радикали, участват в изхвърлянето на токсините от организма. Антиоксидантна грижа осигуряват аскорбиновата киселина, позната като витамин C, бета-каротен, коензим Q10, полифеноли. Те извършват детокс, който пречиства от непотребните вещества.

Това са част от жизненоважните вещества, които трудно могат да се набавят само чрез храната. Необходимите дози могат да бъдат наваксани чрез прием на добавки с естествени съставки.

Какви са предимствата на натуралните добавки и ползите от тях?

Натуралните продукти и съдържащите се в тях нутриенти, имат ключова роля за опазването на здравето. Благодарение на комбинираните им свойства, добавките спомагат за повишаване на енергията и тонуса на организма, което влияе на благосъстоянието.

В допълнение, натуралните продукти подпомагат поддръжането на Микробиома, борят се с инфекциите и болестите и укрепват имунната система.