Фитнес съветите, които да са ви от полза да подобрите тялото и живота си

Въпреки всички твърдения за ефикасността на суперхраните, най-новите тенденции в тренировките и средствата за отслабване, не носят нито едно нещо, което да ви хареса. Това, ако не го направите сами. Разнообразието е подправката на живота! Предлагаме ви да прочетете тези фитнес съвети, които да са ви от полза да подобрите тялото и живота си.

1. Планирайте целите

Планът е един от най-важните. Поставете си цел. Лошо е, ако нямате план. Поставете си реалистични и постижими цели, спрямо които можете да измервате напредъка си и целият процес ще е много възнаграждаващ.

2. Проследявайте напредъка си

Водете дневник за това, което правите и след това може да проследявате напредъка си.

3. Помислете

Помислете за решенията, които взимате всеки ден. Какво да изберем – стълбище или асансьор? Пеша или с шофиране до работа? Всички малки неща ще са от полза да влезете в добра физическа форма.

4. Хранете се здравословно и разнообразно

Разбира се, съветите за фитнес включват и диета. Повечето сред нас нямат нужда да им се казва кои храни са здравословни и кои не. Всички сме на ясно, че пържените картофи и бургерът не са здравословни опции в менюто. Ето, защо изберете салата вместо тях.

 5. Споделете целите си с другите

Публично прокламираният стремеж ще ви зареди с повече мотивация да постигнете целите си.

6. Тренирайте с приятели

Работата може не само да ви мотивира, когато е вършена с приятели, но и да направи тренировката ви много интересна! Фитнесът с приятели може да внесе здравословна конкуренция в процеса и да ви даде повече мотивация да продължите.

7. Експериментирайте със своите тренировъчни програми

Друг прост, но ефективен фитнес съвет е да добавите разнообразие в тренировките си и да експериментирате с упражненията.

8. Режим на консумиране на вода

Пиенето на вода е от съществено значение за вашето здраве. Когато тренирате, обаче се потите, така пийте много вода, за да поддържате тонус.

 9. Водете си дневник за храненията

От време на време заслужавате почерпка, но водете си дневник за всичко, което консумирате. Преглеждайте го в края на седмицата. Ще останете приятно изненадани само с това, колко от тези вкусни лакомства сте си позволили!

10. Фокусирайте се върху целите си

Помните ли целите, които си поставихте, когато започнахте? Е, напомнете си за тях, когато ви се изчерпа мотивацията.

Колкото повече работите, толкова нуждата от почивка ще е по-голяма! Ако се движите много и спортувате усилено, ви предлагам да благодарите на тялото си не с думи, а с дела. Ако работният ви ден, понякога се състои от осем часа тренировки и танци, ако ходите на колело през уикендите, ако за щастие тичате из познати дворове с любимите си маратонки вечер – трябва да измислите как да кажете на себе си за това огромно „благодаря“!

Бъдете здрави!