Модерни очила за почитателите на индивидуалния стил

Очилата за хора с проблеми със зрението отдавна са спрели да са само медицинско изделие. Те може да служат като оригинална декорация, придаваща индивидуален стил. За да направите това, трябва да изберете подходяща рамка.

Модерни очила може да намерите в интернет сайтове или специализирани магазини. Пазарът предлага рамки в модерна форма и цвят. При нужда, на такива им се поставят лесно диоптри. Момичетата с овална форма на лицето няма да срещат спънки в избора на очила. Всеки модел ще им подхожда. За притежателките на кръгло лице, обаче е важно да се знае, че ще се нуждаят от хармоничен баланс или трябва да избират очила с тесни правоъгълни рамки. За острите черти на квадратното лице, подходящи са заоблените очила.

Модерните очила авиатор ще подчертаят красотата на притежателките на сърцевидно лице. При съобразяване на правилата за пропорционалност, очилата няма да обезобразят лицето, а ще придадат стилен, уникален вид.

Модерните очила, трябва да са изработени от качествени материали

На пазара с най-висок приоритет се нареждат:

Титаниеви модели – те са скъпи, но здрави и издръжливи. С течение на времето няма да останат следи от надраскване по стъклата или по рамката.

Пластмасови очила – разнообразието от дизайни и ярки цветове ги правят популярни. Предимството им е възможността за поставяне на всякакъв размер.

Метални очила – тук попадат почти всички рамки в класическия стил изработени от този материал.

Алуминиеви рамки – както говори името им те са изработени от алуминий, изглеждат грациозни и елегантни.

Правила за избор на коригиращи очила

Когато избирате едновременно диоптрични и модерни очила, обърнете внимание на следните изисквания:

1. Посетете офталмолог. Той ще изпише рецепта с диоптрите, от които се нуждаете.

2. В оптиката покажете рецептата на консултант продавача. Много дебелите лещи не си подхождат с всички рамки. Консултант ще ви помогне да направите правилния избор.

3. Лещите визуално намаляват очите, за да коригират късогледството, така че дайте предпочитание на по-големите рамки.

4. При хора с далекогледство очите през стъклата на диоптрите са уголемени. За този вид са подходящи тесни, изящни малки модели рамки.

Модерни модели очила

Очила с рамка тип „котешко око“ и „око на водно конче“ са най-актуални сред дамите и сякаш не излизат от мода. Очилата с големи рамки, също са актуални. За модерните и спокойни натури, подходящи са очила с кръгли рамки. Моделите с декоративен дизайн набират също голяма популярност.

Видове очила за различни ситуации и професии

Има модели очила с диоптри, които се използват в екстремни спортове. Такива са изработени от издръжлив материал и предпазва очите от проникване на чужди вещества или неблагоприятни влияния на околната среда.

Очилата за шофьори са специално създадени. Те осигуряват защита от отблясъци и по-добра видимост по време на шофиране. Компютърните очила намаляват напрежението на очите благодарение на специални филтри. За да подчертаете изображението, използвайте очила с красиви рамки и обикновени стъкла, без диоптри. Във всички останали случай, се допитайте до специалист!