Шалове: функционалност на аксесоара

И до днес шалът се смята за незаменим аксесоар, заради своята функционалност.

През зимата шаловете не само служат като защита, но са и стилна, модна декорация.

Нека, заедно да се потопим малко в историята…

И така, шал… Самата Нефертити го използва, за да подчертае прическата си. Китайците използвали шалове, за да потвърдят военния си ранг. Египтяните го връзвали на бедрата си и им служил като основен атрибут в танците. Що се отнася до плетените шалове, те произхождат от 1783 г., чийто изобретател е херцогът на Краков. Шаловете от кожа се появили на мода през 30-те, а през 70-те, носенето на шал на главата или талията станало мода.

И все пак, колко красиво е да носите този прекрасен аксесоар?

Може би най-лесният и бърз начин е да го навиете около врата си, дори няколко пъти. Ако сте любител на дългите шалове, падащите краища по тялото ви са най-добрият начин, а освен това е много красиво. Друг начин е чрез „примка“. За да направите това, ще ви е необходим шал, сгънат наполовина, който трябва да се хвърли през врата и да се прокара през краищата. Също така печеливша опция ще е шал на „възел“, наподобяващ обикновена вратовръзка. Не е необходимо един плетен шал да се ограничава само през зимата, такива аксесоари могат да се използват и през лятото. За да направите това, ще е достатъчно да облечете дънки и любимата си тениска.

Естествено, шалът се носи не само около врата, но и като забрадка!

Страхотна комбинация е с разпусната коса.

Видове шалове

Независимо, как ще използвате този аксесоар, гардеробът ви трябва да включва: копринени шалове, плажни шалове, бродирани шалове, топли шалчета.

Защо?

Нека поговорим малко за всеки тип, модел, материя поотделно. Копринените шалове се считат за най-модерните, луксозни. Те са един вид малко парче плат, което вие като жена имате право да си позволите. Той е в състояние да допълни всяко облекло.

Шал като част от плажно облекло – може да служи като пола, топ или, напротив, да ви предпази от силното и жарко слънце. Бродираните шалове са един вид ярък детайл, дори и в обикновен тоалет. Е, топлите шалове са на първо място и създават максимум комфорт, спокойствие и топлина.

Изборът на шал е вашето лично настроение!

В крайна сметка всеки шал може да отразява изображението ви или да го допълват. Към избора на този аксесоар трябва да се подхожда толкова внимателно, колкото и към избора на облекло. Днес може да намерите много различни вариации.

Изборът става на този аксесоар, става труден в комбинация с облеклото. Това се дължи на факта, че шалът трябва да се комбинира с основното изображение. И, да, наистина. Този малък детайл може забележимо да ви промени, подчертавайки вашата изтънченост и женственост.

За актуални се считат шалове, изработени в „стария“ стил или шалове с пискюли. Избирайки точно такива, спрете се на цветова гама в  бяло или синьо. Това ще ви придаде елегантност. Тези шалове също са добри, защото ще помогнат да внесете игривост и небрежност в образа си.

Показател за качество са ленени, памучни или копринени шалове, а обемните шалове не остават по-назад!

В заключение:

Шалът е задължителен аксесоар за всяка жена! Той си остава актуален по всяко време. Може да послужи като защита или просто украса в обикновен ден, да създаде и подчертае образ, да придаде стил и да внесе пламенна жар!