10 спорта за отслабване

В края на коледни и новогодишни празници получихте не само страхотно настроение, но и излишни килограми, нисък метаболизъм и зимен недостиг на витамини. Не се отчайвай! В края на краищата новата година е чудесна причина да правите нови планове и да не забравяте да включите спортни дейности в тях.

Ако пък отдавна мечтаете да се отървете от омразните килограми? Ако си спомняте за добрата си форма като за нещо много далечно и забравено? Не се тревожете. Всичко е поправимо! Открихме за вас 10 мощни начина да се разделите с излишните мазнини и да станете отново истински стройни, а ако това не ви е познато, то сега е моментът да го превърнете в мечта!

И все пак на фона на всички видове спорт има толкова много.

Как да не се изгубите в света от разнообразните фитнес програми? Как да не се нараните с различни нива на фитнес, различни фитнес цели и да постигнете най-добрия си резултат? Потърсихме отговори сред мненията на опитни професионални треньори и спортни диетолози. Ето и тях:

1. Йога

Парадоксално е, но изпълняването на асани със спокойно темпо е способно да разбие застоялите бучки мазнини и да ги премахне от тялото ви. Целият организъм се събужда, кръвта се пречиства, метаболизмът се подобрява.

2. Упражнения с Bodyflex

Една от трите най-добри фитнес системи за отслабване. Комбинацията от прости, спокойни упражнения с правилната техника на дишане помага за постигане на резултати в най-кратки срокове!

3. Интервални тренировки по аеробика

Обикновеното оформяне или аеробика няма да изненада никого. От друга страна, периодичната аеробика може да ви помогне да изгаряте мазнините до 12 пъти по-бързо. И това не е шега.

4. Колоездене / ролкови кънки

Това трудно може да се нарече спорт, но използването на такова оборудване помага да поддържате добра форма и бързо да отслабнете. Може би за това са виновни удоволствието и игривата форма на часовете.

5. Плуване

Водните спортове правят дейността удобна и продуктивна. Водата действа като съпротива тук, засилвайки ефекта. Плуването също е полезно за гръбначния стълб.

6. Упражнения във фитнеса

За да приведете тялото в ред и да отслабнете, през зимата и лятото е най-лесно във фитнес залата.

7. Танци

Танците са същата аеробика, само че по-енергийно изразходваща. Хормоните на радостта, които се освобождават, допълнително подпомагат премахването на излишните мазнини.

8. Тае-Бо

Комбинирането на аеробика с техники от тайландския бокс и карате привежда тялото във форма само за няколко седмици! Трябва да опитате!

9. Зумба

Тази танцова програма с елементи на фитнес може да запали истинска искра във вас!

10. Любовта

Влюбвайки се, всеки (особено жените) много бързо се отървават от излишните мазнини. Когато към влюбването добавите и щипка секс, ефектът ви е гарантиран!

Сами виждате, че в днешно време има толкова много начини за поддържане на отлична физическа форма, че можете спокойно да си кажете: тези, които не го правят, или са мързеливи, или просто не са намерили нещо, което да им подхожда лично.