Как да подберем удобна мъжка шапка с козирка

Три са основните разновидности на шапки с козирка, които се предлагат на пазара. Добре е да познаваме техните специфики, за да знаем към коя от тях да се насочим, когато искаме да открием удобна мъжка шапка с козирка. Най-важно, за да носим една шапка с настроение и желание е тя да ни подхожда и да се чувстваме комфортно с нея. Затова е добре да бъдем прецизни, когато подбираме модела и размера на мъжка шапка с козирка. 

Всяка мъжка шапка с козирка от моделите snapbacks и strapbacks разполага с лента за регулиране 

Лентата е разположена в задната част и благодарение на нея шапката може да се отпуска или пристяга. Двата модела мъжка шапка с козирка се различават, както по вида на лентата за регулиране на размера, така и по броя на парчетата, от които е съставена самата шапка. Те имат леки разлики във формата си, както и в размера и вида на козирката.

Удобство при всяка мъжка шапка с козирка, която разполага с лента за регулиране е, че тя може да се отпуска, когато имаме нужда от повече свобода и прохлада в горещи дни и да се пристяга във ветровито време, за да остане на главата. Хубаво е също, че не е нужно още в началото абсолютно прецизно да определите размера, който най-добре ви пасва, тъй като той може да се регулира. 

Задължително изпробвайте, преди да купите мъжка шапка с козирка модел fitted 

Характерно за този модел мъжка шапка с козирка е че тя приляга плътно на главата, както показва и името ѝ. За да определите какъв размер шапка ще ви е комфортно да носите, задължително е да пробвате. Между главата ви и този тип мъжка шапка с козирка е добре да има около пръст разстояние. Леката свобода при първоначалната проба ще е гаранция, че дори шапката ви леко да се свие в последствие при пране, ще можете отново да я носите с желание и удоволствие.

Мъжка шапка с козирка от модела fitted предпочитат всички, които държат да заявят своята характерна индивидуалност, като носят шапката наобратно. Този тип шапки, произведени от плътни материи са подходящи и за есенно-зимния период, когато се нуждаем от допълнителна топлина, за да се чувстваме добре. 

Заложете на мъжка шапка с козирка, която подхожда на стила ви

Може да носите мъжка шапка с козирка, както в свободното си време, така и в работното ежедневие. Тя успешно се съчетава, както със спортно-елегантно сако или риза, така и с тениска, суичър, дънково и кожено яке. Изберете цветове, които ви харесват и материи, подходящи за сезона, и се радвайте на любимата си мъжка шапка с козирка всеки ден.