Отслабване без диети и спорт

Знаете ли, че може да отслабнете, без да прибягвате до диети и спортни дисциплини?

Основната тайна на отслабването е балансирането на храненето и намаляването броя на калориите. Изглежда, че е лесно да се придържате към две правила, но практиката показва, че голям процент от хората нямат достатъчно познания, а така правят грешки и в резултат на това не постигат целта си – да имат красиво и здраво тяло.

За да отбележите видими резултати, променете начина си на живот. Научете се да усещате тялото си.

Психологическото мислене за отслабване без диета

Трудно да се ограничиш до нещо, без което не можеш да живееш, особено когато става въпрос за храна.

Съществуват няколко метода, които ще ви помогнат да преодолеете тази трудност и да извървите пътя на победителя до края. Това ще изисква малко време и желание, но трябва да си поставите цел.

Съмненията лесно се разсейват с огледало. Съблечете дрехите си и застанете пред него. Възхищавайте се на висящите от вас торбички с мазнини, отпусната целулитна кожа и липсата, на каквато и да е форма. Най-вероятно такава картина ще е най-добрата мотивация.

За да улесните начинанието си, следвайте тези съвети:

Не бройте ежедневно калориите. По-добре е да направите списък с хранения за дни или седмица. Така ще ви е по-лесно да свикнете с новото меню.

Не си забранявайте да ядете нещо, което харесвате. По-добре е да замените тези храни с по-здравословни и по-малко калорични.

Мечтите се сбъдват! Всеки ден си представяйте себе си в нов образ, към който се стремите. Хубава фигура, дрехи, които не можете да си позволите и тълпа от почитатели.

Винаги се движете. На работа, когато говорите по телефона и вършите домакинска работа. Клекнете, наведете се – това са елементарни движения, които може да правите винаги, когато е възможно.

Променете средата, ако хората, които общуват с вас, не подкрепят вашите стремежи или са скептични към това.

Когато ходите да пазарувате хранителни стоки, не забравяйте да ядете, преди това. На пълен стомах няма да гледате храните, които за вас вече са станали табу. Освен това можете да спестите пари, които да похарчите за по-бързо постигане загубата на тегло или награди за постигнатите резултати.

Винаги мислете, позитивно за: красива фигура, здраво тяло, нови възможности. Разберете, че това е реалност, която ви чака зад ъгъла.

Неща, които пречат на отслабването

Много по-лесно е да си намираме извинения, които да ни оправдаят, вместо да търсим алтернативи за „прескачане на по-високи летви“.

Следващото оправдание са огромните цени на здравословните храни. Отчасти това е вярно, но лекарствата, които скоро ще ви трябват, струват не по-малко. И ако се замислите, нямате нужда от много пари. В края на краищата, калориите трябва да се сведат до минимум, което означава, че количеството храна няма да е голямо.

Липсата на време е следващото хоби на мързеливците. Те твърдят, че броенето на калориите в храната е глупост и не си струва. Ако се придържате към този мироглед, то може вече да лежите в болнично легло и да се оплаквате от живота.

Както се казва в известната поговорка: „Има време за разпръскване на камъни, но идва времето, когато те трябва да бъдат събрани“. Рано или късно всеки човек попада в този момент. По-добре е да започнете да действате, когато има по-малко препятствия по пътя и си струва да преодолеете само собствения си мързел. Не е толкова трудно и всеки може да го направи.