Алкалната диета или как да балансирате киселинно-алкалния баланс в тялото

Вашето тяло е сбор от всички негови части. Ако една част от тялото не работи правилно, цялата система ще функционира неправилно.

Защо, обаче винаги лекуваме симптомите, а не причината за проблема? Проблемът е, че повечето хора не отделят голямо внимание на нивото киселинност в организма и мислят за това само когато се сблъскат с едно или няколко болести. Повечето болести обичат кисела среда и не могат да съществуват, когато нивото на pH (концентрация на водородни йони в кръвта) в тялото е алкална. Скалата на pH варира от 0 до 14, като 0 е силно киселинно, а 14 е силно алкално.

Здравословен pH баланс

Идеалният диапазон на pH за хората е 7,30-7,45 или леко кисел. Съществува, обаче проблем. Стомасите ни се нуждаят от киселина, за да разграждат храната, но тази киселина също помага за размножаването на бактерии, гъбички и вируси. И така, повечето от нас имат много различно ниво на ph. Това обаче е лесно да се поправи. По-долу ще откриете 10 начина да балансирате нивата на pH в тялото си. Алкалната диета насърчава здравословния сън и осигурява на тялото енергия.

1. Био продукти

Консумирайте само органични храни без ГМО. По този начин може да избегнете пестицидите, химикалите и други замърсители, които произвеждат киселини.

2. Алкални храни

Консумирайте алкални храни. Повечето плодове и зеленчуци попадат в тази категория.

3. Ограничение в захарта, месните и брашнените продукти

Трябва да ядете само 40-50 грама протеин на ден, тъй като тези киселиннообразуващи храни допринасят за много нездравословен баланс на pH.

4. Приготвяйте храната разумно

Смесете киселинни храни с алкални, за да създадете храни, които имат перфектен баланс.

5. Ябълков оцет

Пийте 1 до 2 чаши ябълков оцет и вода всеки ден. Просто смесете 1-2 супени лъжици ябълков оцет с вода чаша.

6. Лимонов сок

Ако не харесвате гореспоменатата напитка, винаги може да комбинирате 2 супени лъжици лимонов сок с половин чаена лъжичка бакпулвер. Когато пяната спре, добавете вода и изпийте.

7. Сода за хляб

Може да опитате да изпиете 2 чаени лъжички сода за хляб, смесена с вода. Ако имате хипертония, трябва да избягвате тази опция или първо да се допитайте до лекуващия си лекар.

8. Вода с лимон на празен стомах

Изпийте топла чаша вода с изцеден в нея лимон сутрин на гладно. Консумацията на такава ободряваща напитка ще освободи тялото от киселините и ще създаде алкална среда. Водата трябва винаги да е топла.

9. Храни, богати на калий

Яжте храни, богати на калий. Такива включват натурално кисело мляко, лимони, мед, банани, сладки картофи.

10. Пийте вода

Пийте много вода всеки ден. Трябва да се стремите да изпиете 7-8 чаши вода на ден.